Informatie

Welkom bij de Dinsdagavond verkenners!

Onze groep is een landverkenner onderdeel van scouting woerden. Elke dinsdagavond hebben wij van 19:00 tot 21:00 opkomst op de boerderij.

Patrouilles
Wij werken bij de DIAV met patrouilles. Dit zijn 4 kleine groepen waarin onze groep is opgedeeld. Elke patrouille heeft een patrouille leider: de PL. Je patrouille wordt je vaste groepje. Hiermee kook je bijvoorbeeld samen op zomerkamp, loop je samen de hike of een dropping en speel je spellen samen.

Opkomsten en kampen
Tijdens de opkomsten houden wij ons bezig met sport, spel en ook verkennersactiviteiten zoals pionieren, kampvuurtjes maken, hiken en koken!

Wij hebben elk jaar 4 kampen. Het herfstkamp, winterkamp en lentekamp verschillen ieder jaar van datum. Dit zijn weekendkampjes. Meestal slapen we hierbij in tenten.
Het zomerkamp vindt elk jaar plaats in de eerste officiële week van de zomervakantie. We gaan dan met elkaar van zaterdag tot zaterdag op kamp. Jullie slapen in tenten, bouwen met je patrouille een eigen keuken, en koken zelf.

Ook lopen wij met zomerkamp altijd een hike. Je pakt ’s ochtends alles wat je nodig hebt voor de wandeltocht en 1 overnachting (denk aan: je matje, slaapzak, bidon, extra shirt), en loopt vervolgens met je patrouille een uitgezette wandeltocht. Hierbij krijg je van de leiding een routebeschrijving. De technieken die hierbij gebruikt worden, oefenen we tijdens opkomsten.

Kijk voor een indruk van onze opkomsten en kampen bij de pagina ‘sfeerimpressie’.

Overige activiteiten
Elk jaar zijn er naast onze opkomsten ook nog allerlei extra toffe activiteiten waar je aan mee kunt doen. Bijvoorbeeld:
  • Overvliegen
Overvliegen betekent dat je als (oudste) lid naar een volgende groep gaat. Er zijn twee overvlieg momenten per jaar. De ene is op de boerderij of op een andere plek in Woerden, de ander vindt plaats in het zwembad op onze zogenoemde ‘Baden Powell dag’ (grondlegger van scouting)
  • Nacht van de kleine oogjes
Jaarlijks wordt er een super gaaf game evenement georganiseerd in de boerderij. Kun jij je ogen open houden?
  • Scowopen
Open dag van scouting. Voor leden is de toegang gratis en zijn er allerlei toffe activiteiten te doen!
  • Vossenjacht
Grootste vossenjacht van Woerden! Elk jaar probeer je zoveel mogelijk kaartjes te verkopen aan je vrienden, je buren, je opa’s en oma’s, tantes, neefjes en nichtjes… Alle mensen die een kaartje kopen mogen meedoen op deze fantastische dag. En jij natuurlijk ook!

Kijk voor de planning van onze kampen, opkomsten en activiteiten bij de pagina ‘jaarplanning’.


Flessenactie

Heeft u lege flessen?
De dinsdagavond-verkenners zamelen zoveel mogelijk statiegeld flessen in.
Het geld wat we daarmee ophalen gaat naar ons Zomerkamp Juli 2023.