Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen en –organisaties in Nederland om alle activiteiten tot en met 1 juni niet door te laten gaan. In het Scoutingspel vindt veel fysiek contact plaats. Met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Daar vallen ook opkomsten en kampen onder.

Helaas valt daar ook ons lentekamp onder op 3,4,5 april, dit kamp komt dus helaas te vervallen. Onze aandacht gaat nu uit naar het zomerkamp dat waarschijnlijk plaats zal vinden 18 tm 25 juli op de Heikop te Brunssum 

Hallooo Luchtverkooo's,
 
Yeah, het regenseizoen is gestart, dus het herfstkamp is heel dichtbij!
Vrijdag 22 november verzamelen we om 19:00 uur op de parkeerplaats bij Sportcity.
Zondag 24 november verwachten we de terugrijders om 11:30 uur in Baarn (labelterrein Buiten zorg - Amsterdamsestraatweg 51 Baarn), hier rijden we rond 12:00 uur weg om rond 12:45 uur weer op de parkeerplaats van Sportcity te zijn. 

Mastermovies is een bekende jongerenwebsite, gemaakt door Merijn Scholte-Albers, Paul Huig en Coen Beeksma. Op de website staan humoristische filmpjes centraal. Mastermovies is voornamelijk bekend van de zogenaamde voice over waarin televisieseries en films nagesynchroniseerd worden. Ze spelen echter ook zelf in filmpjes of ze maken reviews. De website is voornamelijk onder de jeugd en op scholen populair.

Mastermovies heeft een eenmalige opwachting gemaakt op televisie. Dit was in het regionale programma WATNOUTV. Verder heeft de site sinds april 2006 een erkende fansite.

De Regionale Scouts Dag (RSD) is een jaarlijks terugkerende dag begin oktober voor alle Scouts in de Regio Drie Rivieren. Op deze dag worden er veel verschillende activiteiten georganiseerd waarbij het niet draait om de beste zijn, maar om samenwerken en plezier hebben met elkaar. Elk jaar vindt de dag plaats op een ander terrein van een scoutinggroep in onze regio en komen alle activiteitengebieden binnen het spel van de scouts aan bod. Er worden wel punten bijgehouden per activiteit. Er wordt gescoord op motivatie/ gezelligheid van de ploeg, creatief (creatief vals spelen mag dus) en de prestatie. De best scorende ploeg krijgt elk jaar een ludieke prijs.

Activiteiten die we de afgelopen jaren hebben gedaan zijn onder andere vlotvaren, aanmaakblokjes maken, de Razende Reporters maken een reportage van de dag, wafels bakken op het kampvuur, abseilen, eiervolleybal, blind voetballen, pionieren met saté stokjes en marshmallows, zeepbaan en discussiëren in het Scouting Lagerhuis.

Toen de zon opkwam lagen de lieve luchtverkennertjes nog lekker te slapen. Na een lange nacht vol met slaap, muggen en stinkende kinderen werden we extra laat wakker gemaakt door de insmeerbeer. We mochten gelijk onze zwemkleding met ons meenemen, want volgens het weerbericht smolten we vandaag allemaal weg door de zon. We ontbeten, pakten onze spullen en vertrokken naar een riviertje wat toevallig langs het labelterrein stroomde. We hebben daar dik 3 à 4 uur gezeten, gezwommen, gepraat, gezongen (het boodschappenlied) , gegooid met vliegtuigen en vooral veel plezier gehad.

Na het leuke, maar vermoeiende zwemavontuur gingen de mensen die een fatsoenlijke fiets hadden én niet te moe waren het avondeten kopen in de supermarkt. Ieder squadron-lid kreeg 2,50 euro mee, wat uiteindelijk dus een eindbedrag vormde voor de maaltijd van een squadron. We hebben lekker divers gekookt en gegeten (en als je pech had ook afgewassen).

Volgens de leiding stonken we (wat ik dus echt niet begrijp D: ) en moesten we douchen. Een paar leden (waaronder wij) moesten koud douchen, omdat de douches ons zo nodig geen warm water wilden geven. Voor de rest waren de douches wel aardig en gaven ze de anderen leden wel warm water. Ondertussen hebben de leden die het ongeluk hadden te moeten wachten om te douchen de gelegenheid gekregen om spelletjes met elkaar te spelen. Toen werd het donker en liet de zon ons eindelijk weer met rust. De rest van de leden zit nu om een nep kampvuur, terwijl wij dit prachtige verhaal aan het schrijven zijn en worden lek gestoken door de muggen. Lizzy heeft er serieus 10 muggenbulten bij D:

Dit was ons levensverhaal. Nu gaan we weer genieten van de (eindelijk) goede temperatuur en naar onze vriendjes toe die lekker om het kampvuur heen zitten.

Groetjes: Lizzy, Femke en Joyce. (jeroen en maurice zitten ook naast ons maar ze zijn niet zeer nuttig bezig. Job en Nicolien hebben er ook nog even bijgestaan en geholpen.)

Bekijk hier de foto's https://photos.app.goo.gl/eD9ipXBuwJYxitxz9 (deze worden meerdere keren per dag aangevuld)