Door de maatregelen die zijn genomen vanwege de Corona-uitbraak zijn er helaas geen opkomsten op de Scoutingboerderij tot 1 juni. 
Natuurlijk is dat veel te lang zonder scouting en gaan we gewoon door, maar dan online!
Hou de mail in de gaten voor een update van alle opkomsten die we gaan doen, maar hieronder volgt vast een voorproefje: 

Zaterdag 4 april - Fietstocht
In de brievenbus ontvangen jullie op vrijdag 3 april een papier met een leuke puzzelfietstocht door Woerden die jullie met zijn allen kunnen rijden. 
De foto's en antwoorden mogen jullie naar ons mailen. 
 
Zaterdag 11 april - Online Vossenjacht
De jaarlijkse Vossenjacht in de stad kan helaas niet doorgaan, maar in plaats daarvan is een online Vossenjacht georganiseerd op www.scowo.nl/vossenjacht
Let op: de Vossenjacht is alleen te spelen op zaterdag 11 april tussen 12:00 en 16:00 via deze website. 
In de applicatie zijn verschillende moeilijkheidsgraden: makkelijk voor de Bevers (4-6 jaar), gemiddeld voor de Esta's, Dolfijnen en Welpen (6-11 jaar) en moeilijk voor de Verkenners (11+). 
 
Elke vos is met een foto verstopt op de websites en sociale media kanalen van bedrijven in Woerden.
De website geeft aan welke Vos gezocht moet worden en hints naar de locatie van deze Vos. Vervolgens kan het antwoord worden ingevuld op de applicatie. 
Bij een fout antwoord kleurt de vraag rood, en bij een goed antwoord kleurt hij groen en kan de volgende Vos gezocht worden. 
Ook is het mogelijk om te zien hoe iedereen het doet via een scorebord. 
 
Omdat de Vossenjacht een jaarlijkse activiteit is om geld op te halen voor de groep is er de mogelijkheid om een donatie te doen aan de groep.
Voor Esta's is het gratis om mee te doen, en kost het €2,50 voor vriendjes/vriendinnetjes van buiten om mee te doen aan deze activiteit. 
Maar vertel het gerust aan de buren, opa's en oma's, tantes en ooms, neefjes en nichtjes, en iedereen die zich thuis verveelt!
 
Zaterdag 18 april - Crazy 88
Bij een Crazy 88 spel is het de bedoeling om zo veel mogelijk opdrachten uit te voeren en daar een foto van te maken. 
Iedere door de Leiding goedgekeurde foto levert punten op en de Esta met de meeste punten wint het spel. 
Deze opdrachten zijn soms makkelijk, en soms een beetje moeilijk of gek. Alle opdrachten zijn thuis uit te voeren en het enige wat de Esta nodig heeft is een telefoon met camerafunctie en Whatsapp.