Informatie over de Zaterdagmiddagverkenners

De Zaterdagmiddagverkenners vormen een leuke, actieve landverkennersgroep binnen de leeftijdscategorie van 11 t/m 15 jaar. De opkomsten zijn elke zaterdagmiddag, van 15:00 tot 17:00 uur, op de scoutingboerderij in Woerden. Onze opkomstruimte is op de zolder van het bar/schuur gebouw. Activiteiten die vaak op de planning zullen staan zijn: fietsen, buitenspellen, verschillende (scouting)vaardigheden, koken en samen creatief bezig zijn. 

Over de Zaterdagmiddagverkenners
Wij zijn een onderdeel van de Albert Schweitzer scoutinggroep in Woerden. De zaterdagmiddagverkenners is een groep van zo'n 28 jongens en meisjes van 11 tot 15 jaar oud. Het leidingsteam bestaat uit actieve dames en heren waarvan de meerderheid met een lange scoutinggeschiedenis (Zie de Leidingspagina.)

Opkomsten
Onze opkomsttijd is op zaterdagmiddag van 15:00u tot 17:00u. Zorg er voor dat je op tijd (voor 3 uur) aanwezig bent. Zodat we met zijn allen kunnen openen.

Jaarplanning kampen en activiteiten
Hieronder vind je de globale jaarindeling van onze kampen en andere activiteiten. De duur en data van kampen kunnen soms anders zijn dan vermeld.

Baden-Powell-dag
Eind februari
De viering van de geboorte van de stichter van scouting, eind februari. Meestal gaan we met de gehele Albert Scheitzergroep naar het zwembad.

Zomerkamp
Eerste week basisschoolvakantie, zaterdag-zaterdag.
Het zomerkamp duurt een hele week 

Overvliegdag
Eind september
Op deze dag vliegen leden over van de ene naar het andere onderdeel. Vaak worden er allerlei spelen georganiseerd op en rond de scoutingboerderij.

Uniform en Kleding
Bij speciale gelegenheden en vertrek en aankomst van kampen dragen wij het landverkennersuniform. De uniformblouse is van goede kwaliteit en kan ook tijdens de zomer-opkomsten gedragen worden. Het uniform bestaat ui een beige landverkenner blouse en de groepsdag. Op de blouse zitten een aantel insignes:
  • Scouting Nederland insigne, op het linker borstzakje
  • Speltakken scouts, op het rechter borstzakje
  • Naambandje "Albert Schweitzergroep", op de rechter mouw
De blouse, scouting insigne en het speltakteken kun je bestellen bij de leiding, wij kunnen ook de naambandjes en de groepsdas leveren.

Lid worden
Hierboven heb je kunnen lezen wat zij zoal doen. Spreekt dit je aan kom dan eens kijken op een zaterdag. Neem contact op met de leiding voor het maken van een afspraak. Als je lid wilt worden vul dan het aanmeldformulier in op de hoofdpagina van onze groep.

Afmelden
Wat jammer dat je wilt afmelden. Als je niet meer lid wil zijn van de groep, dan moet je je hier digitaal afmelden.