Informatie hierover kan je vinden in je mail/whatsapp.

Waarom in Nederland hiken als je met Google Streetview de hele wereld over kan?! Dat is precies wat we gaan doen tijdens deze opkomst. We hebben voor jullie vijf hikes verzameld die in Google Streetview kunnen worden gelopen.

Hoe werkt het?
Onder dit blokje staan drie hikes die je kan lopen: Rusland, Taiwan en Groenland. Bij elke hike staat een startlink, als je daar op klikt kom je terecht op de startlokatie van de hike in Google Maps Streetview. Ook staat er bij elke hike een routeboekje (pdf). Dit routeboekje kun je downloaden waarmee je de hike in Streetview kan gaan lopen.

Als je aan het eind van een route bent gekomen maak je een screenshot (of foto) van de plek waar je volgens het routeboekje een foto van moet maken als bewijsmateriaal. Heb een hike gelopen? Stuur de foto’s dan op naar  Rowan of Jasper via WhatsApp (het nummer is te vinden in de "ZaMi - Informatie Leden" app).

Tips voor online hike
  • Je kan op de computer makkelijk een printscreen maken door op het toetsenbord recehtsboven de toets ‘PrintScreen’ in te drukken. Vervolgens kun je in Paint het printscreen kopiëren met ‘Ctrl+V’ en daarna opslaan.
  • Als je fout loopt kan het moeilijk zijn de weg weer terug te vinden. Als je niet zeker weet of je goed gaat lopen kun je je voortgang ‘opslaan’. Dit doe je door de link van de pagina te kopiëren en in een nieuw tabblad te openen. Als je verkeerd bent gelopen kun je naar dat nieuwe tabblad en ben je weer terug op het punt waar je wist dat je nog goed zat.

Hike 1 - Rusland
De eerste hike die te lopen is is niet bepaald om de hoek, de hike is namelijk in de grootste stad van Rusland: Moskou!

Deze stad is erg groot, Moskou heeft namelijk meer dan 12,5 miljoen inwoners! De stad staat bekend om zijn uitgebreide metro stations, deze zien er namelijk uit als echte paleizen! Ze spreken er Russisch en hebben ook een ander alfabet wat betekent dat ze alle letters anders schrijven. Over de hele wereld spreken en schrijven meer dan 250 miljoen mensen deze taal. Dat is meer dan alle inwoners van Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Spanje bij elkaar! De hike zal je door een deel van de stad heen leiden maar er is nog veel meer te zien. Laat je verbazen door alle kleurige gebouwen die in Moskou staan.

Startlocatie
Routeboekje

Opdracht: Tel het aantal zebrapaden waar je overheen gaat.

Hike 2 - Taiwan
Na de stad zoeken we de natuur op! Waar kan dat beter dan in Taiwan!

De natuur in Taiwan is prachtig, het staat bekend om de verschillende nationale parken, dit zijn grote natuurgebieden die beschermd zijn. De volgende hike zal beginnen op een mooie bergweg waar bijna niemand te zien is. Wat je niet zou verwachten, er wonen namelijk 23 miljoen mensen op het eiland!
De hike begint over een lange bergweg, je moet dus een flink stuk hiken voor je bij de bewoonde wereld terecht komt. De zijpaden zijn hier misschien moeilijk te vinden, maar de rode poort die na een tijdje tegenkomt is een mooi controlepunt.

Startlocatie
Routeboekje

Opdracht: Tel het aantal mensen dat je tegenkomt.

Hike 3 - Groenland
Die temperatuur in Australië was toch wel erg warm, en al die vliegen en muggen in Taiwan! Pfft, laten we nu maar een hike doen op een koelere plek. De volgende hike is in Groenland!

Dit plaatsje, Nuuk, is de hoofdstad van Groenland, en anders dan de naam van het land doet vermoeden is het hier erg koud! In dit land ligt namelijk de Noordpool, het is het land van de ijsberen. Nuuk is de grootste stad op het eiland, er wonen zo’n 14 duizend mensen. En dat voor de hoofdstad! Lekker rustig. Wist je dat de naam Nuuk goede hoop betekent? Ga met deze hike op pad door deze kleurige stad! Geniet van het uitzicht over de oceaan en het kale land, in de winter ligt hier natuurlijk een dikke laag sneeuw over heen. 

Startlocatie
Routeboekje

Opdracht: Tel het aantal bussen dat je tegenkomt.
Aanstaande zaterdag gaan we knotten. De opkomst begint een uurtje eerder om 14 uur
Kom je op de fiets?!? We fietsen namelijk samen naar de knotlocatie vanaf de boerderij.
 
Daar aangekomen gaan we lekker knotten. Halverwege zijn er lekkere warme versnaperingen.
17 Uur sluiten we op de knotlocatie. Dan fietsen we weer gezamenlijk terug naar de boerderij.

Beste scouts en ouders,

Nu tijdens het kerstdiner de zomerkamp locatie is bekendgemaakt, is het nu tijd voor de zomerkampmail.
 
Algemeen
 
We gaan op zomerkamp naar De Kluis in België (klik) van zaterdag 20 juli tot en met zaterdag 27 juli.

Vanaf vandaag kan je je aan-/afmelden. Doe dat alsjeblieft voor 31 maart!

Je kunt je aan-/afmelden via het aanmeldfomulier (klik).

 Reisverzekering afsluiten bij Scouting Nederland?

Er bestaat een mogelijkheid om een reisverzekering af te sluiten bij Scouting Nederland.
Als je informatie wilt wat de verzekering dekt, stuur dan de leiding een mailtje. De kosten van de verzekering bedragen €4,55 per kind voor de hele week.
Je kunt op individuele basis meedoen. Dit is dus niet verplicht. De kosten worden opgeteld bij het kampgeld.  

Kampkosten

De kosten van het kamp bedragen €135,-
Het kampgeld + eventueel €4,55 aan reisverzekering moet voor 2 april zijn overgemaakt op bankrekening  NL74SNSB0705615529 t.n.v M.W. Van Houwelingen. 
onder vermelding van: ''Naam verkenner + Zomerkamp 2019''.
  

Kampboekje

Normaal krijg je bij dit e-mailberichtje ook de Zomerkamp Informatie Mail (ZIM). Hierin vind je de verder nodige informatie over het kamp.

Echter hebben we dit jaar een heus kampboekje. Deze krijg je zodra alle aan-/af meldingen bij de leiding binnen zijn.

Zomerkamp informatie middag
 
Zaterdag 13 april van 16 tot 17 uur organiseert de leiding een zomerkamp informatie middag. 
Tijdens deze middag worden wat onderwerpen verder toegelicht.
Maar deze middag is vooral om al uw vragen te beantwoorden. 
Mocht u naar deze middag willen komen geef dat dan alstublieft aan in bovenstaand aanmeldformulier.

Bij vragen weten jullie ons te vinden! Bel, app of mail gerust.

--

Groetjes van de leidings!