Eerste opkomst

(tromgeroffel) ... zaterdag 6 september, om 15:00 op de boerderij!

We gaan met jullie de vossenjacht voorbereiden voor de overvliegdag van 13 september.

Groepjes scouts zijn een vos. Iedere vos is een land (Schotland, Frankrijk, België, Spanje en Oostenrijk). Heb je al ideeën voor verkleding of een spelletje/opdracht/liedje in het thema van een van deze landen? Roep maar! En neem 't mee! Leuk!

 

Teken
We willen nog even de website van het RIVM over teken onder de aandacht brengen: http://www.rivm.nl/Onderwerpen/T/Tekenbeten_en_lyme

Tijdens het zomerkamp heeft de leiding van elk kind dat een teek heeft gehad een formulier bijgehouden met notities van het moment en de plaats van de teek op je lichaam. Deze formulieren zijn aan het einde van het zomerkamp uitgedeeld.
Ook als je geen teek hebt gevonden is het goed om alert te zijn: "Houd tot drie maanden na de tekenbeet de huid rond de beet in de gaten. Let op het ontstaan van een rode ring of andere klachten die kunnen duiden op de ziekte van Lyme. Krijgt u klachten? Ga naar de huisarts en meld dat u door een teek gebeten bent."

 

Tweede opkomst: Overvliegdag
13 september: Deze opkomst is in de stad met heel Scouting Woerden! Wij (verkenners) zijn vossen in een grote vossenjacht waar we landen spelen/uitbeelden, terwijl de bevers en esta's/welpen/dolfijnen/paradijsvogels ons gaan zoeken in een jacht “80 dagen rond de wereld”!

Vergeet niet om thuis te lunchen

12.30u Verkenners met de fiets verzamelen bij Westdampark (ZaMiVerko)

12.55u opening bij Oude Stadhuis (tegenover Concordia)

13.00u start Vossenjacht “80 dagen rond de wereld”

14.30u pauze kerkplein

15.00u overvliegen, ouders mogen komen kijken

15.30u terug naar fietsparkeerplek van iedere speltak: Westdampark voor ZaMiVerko