Op 12 december is het alweer tijd voor de 2e interessepostenopkomst. Een interessepostenopkomst is iets anders dan normaal. Na het eerste gezamelijke spel verdelen we ons over een aantal posten. Bij zo'n post blijf je de rest van de opkomst. Elke post zal met een ander onderwerp aan de slag gaan. Je kan je van te voren opgeven door je 1e en 2e keus terug te mailen (= naar Pjotr). Dit kan tot uiterlijk 9 december. Snel mailen kan helpen om je eerste keus te krijgen. 10 december wordt de indeling gemailt.

De onderwerpen* voor de 2e keer zijn:

A: Gipsmaskers. Lekker bezig met gips en je eigen hoofd .
B: Skeeleren. Lijkt me duidelijk genoeg, neem je eigen skeelers mee. Bij nat weer gaat deze post iets anders doen.
C: Primitief vuur. Laat je lucifers en aanstekers maar thuis, maar neem je zakmes** vooral mee. We gaan verschillende technieken om die eerste vlam te krijgen proberen, daarna maken we daar een klein vuurtje mee.
D: (Mini)Pionieren. Ga met de techniek om met touw en balken de mooiste constructies te maken aan de slag
 
Je mag tijdens deze opkomsten in plaats van aan de interesseposten ook aan een scoutsinsigne gaan werken. Welke insignes er zijn en wat er voor moet doen, dat vind je op de volgende website: http://www.scoutquest.com/nl/scout/insigne/index.shtml
(Let op dat je bij de scouts kijkt en niet bij de welpeninsignes.)
Als je ervoor kiest om een insigne te gaan behalen zorg dan dat je VOOR de eerste opkomst dat je hieraan gaat werken al met de leiding (mail naar Pjotr of na een opkomst) afspaken hebt gemaakt over hoe en wat.
Als je nog leuke ideeen hebt voor een interessepost voor een volgende opkomst, dan horen we dat graag.

* De post waarvoor de minste aanmeldingen zijn komt te vervallen

**Is handig maar niet verplicht