Zondag (mooi weer!) was de dag van de kampdoop! Eerst 's ochtends het olifantenspel gespeeld.

De kampdoop is voor de jongste verkenners en zij die voor het eerst op zomerkamp mee zijn gegaan. 'T bestond uit een aantal spannende ruiken/proeven/voelen proefjes, beschuitfluiten en doolhoven die geblinddoekt afgelegd moesten worden. Vertrouwen op je vrienden die je begeleiden, dus. Na al deze proefjes was er het "brandmerken" en daarna lekker douchen. En een avondspel.

Avondeten: Stamppot andijvie met spekjes en rookworst.

kampdopelingen 

 

brandmerken 

 

Vandaag (maandag, warm weer!) zijn we de hike gaan lopen. In patrouilles op pad met een rugtas waar slaapspullen en kleren in zitten. De hike is eerder door de patrouille leiders en leidingen uitgezet. Op een rustpost gepauzeerd met limonade en pannenkoeken.

Uiteindelijk 's middags aangekomen op het scoutingterrein van Scouting Delmo. Dit terrein is verhuurd aan bevriende scoutinggroep Olivier van Noort (Rotterdam).

Er werd al snel vriendschap gesloten met de scouts die hier kamperen. Wij gaan overnachten met z'n allen onder een zeiltje in het bos, verderop. Nu spelen we eerst een groot spel samen met de welpen, scouts en exploreren van de Olivier van Noort-groep.

Avondeten: Nasi en een sinaasappel!

 

merel

 

 

Tekenteller: 16

 

Er staan meer foto's in het album!