Woensdag was stad-dag. We zijn naar het centrum van Bergen op zoom gegaan om het grote ruilspel te spelen. De patrouilles begonnen met een euro om hun start voorwerp te kopen. Vervolgens werd er overal geruild voor iets groter, mooier, beter, duurder. Patrouille rood had uiteindelijk een baby doos, blauw eindigde met een etui met lampjes en een barbiezonnebril. Geel kwam met een Axe Music Star (limited edition) met speaker-pakket. Groen had een kortingskaart voor Circus Herman Renz (helaas zijn ze er pas volgende week) en een Sesamstraat CD-rom, en een radiokussen!
Na het ruilspel zijn we een speurtocht door de stad gaan doen. Daarna was er vrije tijd om alle verschillende (snoep/snack/enzo)winkels te bezoeken.
Aan het eind van de middag zijn we inkopen gaan doen voor het avondeten, bij de Jumbo waar ze hele handige bliep-scanners hebben. (Je kon een product maximaal 60 keer scannen, daar zijn we nu achter gekomen!) Rood: Spaghetti, Fruit en chocolade fondue. Groen: gebakken aardappels, kebab, broccoli, luikse wafels. Blauw: gebakken aardappels, wortels, shoarma, vlaflip. Geel: Rijst met pindasaus, pittige boontjes, pittige kip en rijstepap.
Kookstaf Menno heeft voor de leiding gekookt: spinazie, gekookte aardappelen, gehaktbal a la Menno en yoghurt (Fred noemt dat altijd pap).

Donderdag: ernstig uitslapen en naar het strand. Dit was 16 kilometer fietsen, dat komt door de kaart! We hebben lekker gezwommen, een modderbad gemaakt en in de deltawerken gegraven. We hebben half het Ridder Jaap Spel gespeeld.

jangroen

water

groepje

youri zoek youri... ;)

Eenmaal terug gefietst naar het kampterrein zijn de patrouilles aan het koken gegaan: slavinken, aardappels, rode kool en jus.
's Avonds hebben we het Grote Planeten Spel gespeeld tot het goed donker werd.
Bij het kampvuur broodjes knakworst maar daar zijn we nu weggeregend. Onder een zeiltje naast de leidingkeuken gaan we nu met de PL's de dag nabespreken.

Tekenteller: 51