Beste ouders en verkenners,

We gaan dit jaar weer op zomerkamp en de leiding is al druk bezig met de voorbereiding voor deze topweek.
Het zomerkamp is van 10 juli t/m 17 juli (de tweede week van de zomervakantie) en we gaan naar Het Naaldenveld. Scouting buitencentrum Het Naaldenveld is een Labelterrein bij Bentveld en Aerdenhout. Kamperen tussen dennenbomen en in de buurt van het strand en de zee!

We gaan er heen fietsen! Ook tijdens het kamp pakken we vaak de fiets. Het is dan ook belangrijk om een goede fiets mee te nemen.
Meer informatie over het kamp vind je in de bijlage ZIM2010 (ZomerkampInformatieMail).

Met deze brief willen we jullie informeren over de kampprijs, de wijze van betalen, de reisverzekering en nog wat zaken.

In de bijlage vindt u de formulieren: Inschrijving Zomerkamp 2010 en de Persoonlijke Gegevens.
Graag beiden invullen en inleveren of terugsturen voor 12 juni.

Inleveren kan tijdens de opkomst of via de mail.

Kosten
De kosten van het kamp bedragen €120,-.

Het kampgeld €120,- + eventueel €2,80 aan reisverzekering moet voor 19 juni 2010 zijn overgemaakt op bankrekening 143196146 t.n.v. P.J. van den Boogaard onder vermelding van Naam verkenner + Zomerkamp 2010.

1.       Reisverzekering
Er bestaat een mogelijkheid om een reisverzekering af te sluiten bij Scouting Nederland. Deze verzekering dekt de schade als gevolg van verlies/beschadiging van eigendom. De kosten van de verzekering bedragen € 2,80 per kind voor de hele week. U kunt op individuele basis meedoen. De kosten komen bovenop het kampgeld. Als u deze verzekering af wilt sluiten, dan kunt u dit aangeven op het onderstaande strookje.

2.       Uw contactadres
Wanneer we op zomerkamp zijn, hebben we graag de beschikking over een contactadres. Als u niet op uw huisadres of op het bij ons bekende mobiele nummer bereikbaar bent, willen we u vragen een ander contact adres op het strookje in te vullen.

3.       Vervoer
We hebben wij ook dit jaar weer ouders hard nodig die voor ons rijden. Zowel voor de heenreis als voor de terugreis. Het gaat vooral om het vervoeren van bagage en materialen.
Bij het ophalen is er de mogelijkheid om vrijdagavond al te komen en de bonte avond mee te beleven. Voor het overnachten dient u dan wel zelf een tent, slaapzak e.d. mee te nemen.
De ouders die zaterdag komen helpen met de terugreis, worden uiterlijk om 11.00 uur op het kampterrein te Bentveld verwacht. Graag op het onderstaande strookje invullen wat voor u mogelijk is. T.z.t. krijgt u nog een bevestiging.

4.       Persoonlijke gegevens van uw kind
Graag alle persoonlijke gegevens en bijzonderheden van uw kind invullen, zodat we dit tijdens het kamp altijd bij de hand hebben.
Het zomerkamp is voor ons een handig moment om de persoonlijke gegevens weer eens te “updaten”.

 

5.       Tijd vertrek / aankomst
De verkenners worden zaterdagochtend 10 juli om 09.30 uur op de boerderij verwacht met een goede fiets. Na het inladen van de bagage en het materiaal vertrekken we om 10.30 uur naar de zomerkamplocatie.

Zaterdag 17 juli verwachten we om 17.30 uur terug te zijn op de boerderij. Na alles te hebben opgeruimd hopen we dit geweldige zomerkamp weer met zijn allen te kunnen afsluiten.

6.       Zweefvliegen
Als speciale activiteit willen we dit zomerkamp gaan zweefvliegen. Omdat dit wel iets anders is dan een standaard dagje weg willen we jullie bij deze hierover informeren en vragen om ons toestemming te geven om uw zoon/dochter te laten zweefvliegen. Het zweefvliegen vind plaats bij een zweefvliegvereniging waarbij de verkenners om beurten een vlucht maken met een ervaren piloot in een tweepersoons toestel. Als er over het zweefvliegen nog vragen zijn kunnen deze op de zomerkampinformatieavond of per mail aan de leiding gesteld worden. Om teleurstellingen bij de verkenners te voorkomen willen we er alvast op wijzen dat bij slecht vliegweer deze activiteit komt te vervallen omdat omboeken op korte termijn niet mogelijk is.

7.       Zomerkamp Informatieavond
Wij willen alle ouders adviseren zich op te geven voor de zomerkampinformatieavond. Wij informeren u dan over alles wat er komt kijken bij een zomerkamp en weekendkampen zoals dropping/hike lopen, in een bos kamperen e.d. Leuk voor alle ouders, en erg nuttig als uw kind voor het eerst meegaat op zomerkamp. Graag horen wij of u wilt komen, en met hoeveel personen (opgeven kan met het onderstaande invulstrookje). De datum wordt nog bepaald.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan horen wij dit graag.

Groetjes van de scoutsleiding,
Jaap, Pjotr, Naomi, Jan, Fred en Amber