Hoi ouders!

Hier een berichtje vanuit Bentveld.
En foto's!

Zaterdag
Na een lange en warme fietstocht zijn de drie fietsgroepjes goed aangekomen op het kampterrein. Onderweg is tijdens een pauze door sommigen zelfs even gezwommen!
Op het kampterrein, op het veld Berg en Dal (what's in a name), zijn op dat moment de meeste materialen en bagage aanwezig. Enkele ouders en leidings hebben in de warmte hard gewerkt om via lange zandpaden de spullen op het veld te bezorgen.
Kookstaf Martine (zusje van Jaap) kookt met hulp van leiding Naomi een voedzame pasta maaltijd en met z'n allen eten we tussen de tassen. Daarna worden tenten opgezet op heuveltjes want in het "dal" kan het nat worden.
Na al die heerlijke zon slaat aan het eind van de avond het weer om: onweer en regen! Binnen korte tijd stroomt de kampvuurkuil (zonder vuur wegens droogte) vol en staan we met onze enkels in het water! Dan maar terug naar de tenten die over het terrein verspreid staan op hoge plekjes. Toch stroomt het water in sommige tenten binnen. De bewoners worden geevacueerd naar de halfdroge leidingtent. De grond neemt het water niet goed op dus de plassen blijven nog even liggen. Later is het droger en kunnen de overstroomde tenten weer bewoonbaar worden gemaakt.
Een hele belevenis! We hebben elkaar goed geholpen. Zo maak je vrienden! Dit vormt de groep.

Zondag
We blijven lekker lang liggen want we zijn moe van de zware natte nacht. Natte spullen worden uitgehangen. Lekker ontbijten per patrouille.
Tenten worden beter opgezet. Patrouille-keukens worden gebouwd zodat er 's avonds in kan worden gekookt. We doen rustig aan in de zon.
We verwijderen ook de eerste teken; het bos zit er vol mee!
De verkenners van het insignegroepje Organisatie hebben twee spellen georganiseerd op het sportveld: levend Mijnenvegertje en Zandworstelen(?). Erg leuk.
's Avonds koken we per patrouille; aardappelen, sperziebonen en saucijzen.
Op het kampterrein is bij het huisje van de kampstaf een beamer geplaatst zodat we de voetbalfinale kunnen zien. Als fanatieke supporters juichen we mee tussen de andere groepen. Erg gezellig, helaas verliest Nederland.
We ronden de dag af met chocomel in een kring rond de kampvuurplaats. Op tijd naar bed want maandag gaan we hiken!

Maandagmiddag: de tekenteller staat op 17. Het begint te regenen. De verkenners lopen in drie groepen de hike die eerder tijdens patrouille-leiders-kamp (voorbereidingskampje) is uitgezet.
De kookstaf doet boodschappen en er wordt een post opgezet met drinken, eten en soep voor de hikers.

Later meer!