Maandag
De hike was erg gezellig maar ook een beetje lang. Er is hard gelachen in de groepjes. Vooral om de grappen van Harmen! Onderweg zijn de verkenners langs twee posten gelopen met leiding om te kunnen eten en drinken. De hike liep door bos, duinen en over het strand.
Aan het eind van de middag en het begin van de avond kwamen we weer aan op het kampterrein waar de kookstaf en leiding wraps had klaargekookt.

Dinsdag
Na het ontbijt zijn we naar de stad (Haarlem) gefietst. Bij het vertrek stortte Katja direct neer van af haar fiets, gelukkig geen schrammetje (anders dan vorige jaren, toen was Katja vaste klant bij de EHBO's). Het was warm weer en we hebben eerst het ruilspel gespeeld. Gestart met een breeklichtje en na veel ruilen geeindigd met de gekste voorwerpen (warme wafels, een CD box, muurtegeltjes, een opblaasbare oranjekuif, enzovoort).
Het tweede spel was een foto opdrachten spel waarbij de patrouilles op zoek moesten gaan naar specifieke objecten in de stad. Ondertussen kon je door de leiding worden betrapt en op de foto worden gezet zodat je een punt verloor.
Na de spellen kregen de groepjes geld om inkopen te doen voor het avondeten. Het avondeten moest erg lekker zijn want naast je eigen patrouille moest er ook een bordje bij de leiding gepresenteerd (en geproefd) worden! Deze kookwedstrijd leverde prachtige maaltijden op!

Woensdag
Vandaag zouden we gaan zweefvliegen maar door het weer kon dit niet door gaan.
We hebben de jongste verkenners ge-kamp-doopt! Er zijn spannende, leuke en moeilijke opdrachten verzonnen die de dopelingen geblinddoekt moesten uitvoeren. Heel spannend allemaal! Iedereen is er heelhuids doorheen gekomen en uiteindelijk hebben we lekker kunnen douchen.
We zijn aan het eind van de middag naar de bioscoop in Haarlem gegaan en we hebben gelachen om de film Shrek 4! Hanneke heeft een torretje in haar haar gevonden tijdens de film...
De leiding plukt steeds meer teken uit de huid van de verkenners. We houden ze goed bij op een formuliertje.

Donderdag
Eerst hebben we een spel gespeeld: De Draak en de Wapenwinkel.
We zijn ook naar het strand gegaan om eerst even helemaal uit te waaien. Er is ge-chilled, er zijn zandkastelen gebouwd en gaten gegraven. We hebben meeuwen gevoerd en grietjes gebakken. Uiteindelijk kwam ook de zon tevoorschijn. We zijn daarna terug gefietst naar het kampterrein om nasi te gaan koken. Youri vond opeens 19 teken op zijn lijf!
Tijdens het avondeten werden we vereerd met een bezoek van de voorzitter van ons bestuur en zijn vrouw: Martijn en Laura.
Na het eten zijn we de bonte avond gaan voorbereiden. De bonte avond is normaal gesproken natuurlijk op de laatste avond maar op vrijdagavond willen we gaan zweefvliegen... Het stookverbod is ook opgeheven: we mochten weer een klein vuurtje maken in onze kampvuurkuil! Met veel briljante acts hebben we een ontzettend gezellige bonte avond gehad!

Vrijdag
Vandaag gaan we al veel opruimen (keukens, tenten) zodat we zaterdagochtend op tijd kunnen gaan fietsen. We hebben ook corvee in het toiletgebouw.

De tekenteller staat inmiddels op 84!