Man over boord!

De zeeverkenners zijn dringend opzoek naar nieuwe leiding!

We laten je graag kennis maken met de groep. De zeeverkenners is een groep waar zeilen centraal staat. Leeftijd: 12-16 jaar. Moet ik dan zelf ook kunnen zeilen om leiding te worden? Het antwoord daarop is: nee, dat hoef niet, maar het is wel handig. Wij hebben de capaciteit het iedereen te leren. Zo lang je het leuk en uitdagend vindt om het onder de knie te krijgen komt het goed!

Opkomst:
Van April tot November zijn we iedere zaterdag op de Nieuwkoopse plassen te vinden. De opkomst is van 09:00 tot ongeveer 16:00 uur. De wintermaanden plegen we onderhoud aan onze boten op de scoutingboerderij in Woerden. Dan duurt de opkomst van 09:00-12:00 uur.

In wat voor ‘n team kom je terecht?
Een ervaren en geolied team, dat van alle draaiboeken voorzien is! Uiteraard is er alle ruimte voor eigen creativiteit! Uiteindelijk zal er een geheel nieuw team over blijven.
Taken worden verdeeld en er wordt een nieuwe teamleider aangesteld.

Wat maakt de zeeverkenners nog meer zo leuk?
Wij vinden het geweldig om te zien hoe 12-jarigen bij de zeeverkenners binnen komen en als jongvolwassenen de groep verlaten.
Ze zijn letterlijk en figuurlijk gegroeid, en jij hebt deel uit gemaakt van hun ontwikkeling.
Velen van ons huidige team kunnen dat beamen en zeggen dat ze de mooiste herinneringen hebben gemaakt in die periode.
Ze vormen vriendengroepen en gaan ook buiten scouting met elkaar om.

Ook gaan we een aantal keer per jaar op kamp. Onder andere met Pinksteren gaan we altijd naar de regionale zeilwedstrijden. Daar komen alle soorten zeeverkennersgroepen bij elkaar om wedstrijden te doen, en uiteraard een reuze gezellig kamp te hebben! In de zomervakantie gaan we ook met de zeilboten op kamp. Met als traditie een keer in de 4/5 jaar een fantastisch kamp naar het buitenland!

Dus ben jij net zo dol op water als wij en laat jij je niet tegenhouden door weer of wind? Dan dagen we je uit om een opkomst met ons mee te draaien!