Pooltocht


Algemene informatie

Jaarlijks in februari wordt de Pooltocht georganiseerd. De Pooltocht is een avond-, speur-, wandeltocht van ongeveer 3 uur, die ergens in Nederland wordt gehouden door leden en leiders van ScoWo. Op het eindpunt na een goeie 15 a 20 km lopen krijg je wat te eten, te drinken en overnachten we met zijn allen. De volgende morgen gaan we weer naar Woerden terug.
De verzamellocatie is op Scouting Woerden, daar stappen wij in de auto's van enthousiaste rijders die ons zullen brengen naar het startpunt. Tijdens deze nachtelijke tocht wordt een beroep gedaan op echte scouting routetechnieken, zoals kompasschieten en stripkaart. In het midden van de route is een "worstenpost" waar onder het genot van warme chocomelk en een broodje worst even gerust kan worden. Op het eindpunt aangekomen kunnen deelnemers zich buiten opwarmen aan een kampvuur, afhankelijk van de locatie. Voor de vroegkomers zal er een speelfilm draaien. Na afloop slaapt iedereen in de accomodatie of de ouderen in tenten, afhankelijk per accomoatie. De volgende ochtend, na het uitgebreide verzorgende ontbijt, keren wij terug naar Woerden.

Dit jaar slapen we in Tenten op de eindlocatie.

Mag ik meedoen?

Iedereen die iets te maken heeft met ScoWo (en 11 jaar of ouder is) mag meedoen. Wel is het zeer verstandig om de basis te kennen van de routetechnieken.

Hoe schrijf ik mij in?

Geef je op bij je eigen leiding. Zij geven iedereen per groep bij ons op. Ben je geen lid (meer)? Dan kun je je via dit formulier aanmelden. De grootte van een groepje is niet belangrijk, maar verstandig is het wel om een ouder lid met wat meer ervaring met de groep mee te laten lopen. Betaling doe je op de avond dat wij verzamelen voordat wij vertrekken aan de organisatie.

Wanneer is het?

Dit jaar is het 25/26 Januari.

Wat zijn de kosten

De kosten varieren jaarlijks, afhankelijk per accomodatie en locatie. Meer dan 15,- zal het echt niet worden. Daarvoor hebben we de tocht uitgezet, regelen we de slaapplaatsen, iets te eten tijdens de tocht, erna en het ontbijt. Maar we regelen GEEN vervoer.

Hoe kom ik bij het startpunt

De groepen zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer. Familie en vrienden kunnen worden gevraagd om met de auto enkele mensen weg te brengen en/of de volgende dag weer op te halen.
De afstand naar de begin- en eindpunten is ongeveer 70 km van Woerden.

Wat moet ik meenemen

Slaapzak, matje, kompas, iets te drinken voor tijdens het lopen en wat je verder denkt nodig te hebben. Kompas, zaklamp, GSM, GPS, PDA, enz.

Vragen?

Doe een mailje. Tijdens de pooltocht is er een telefoonnummer beschikbaar.

Contact

We zijn bereikbaar via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.