Maandagavondexplorers

Hoi, leuk dat je ons opzoekt! Wij zijn de maandagavondexplorers, beter bekend als de MAAV. Wij zijn een groep voor 15 tot 18-jarigen en komen elke maandag bij elkaar voor een opkomst van half 8 tot half 10. Tijdens de opkomsten doen wij de leukste spellen, activiteiten en gekke dingen.

Maar wat doen wij dan precies op die maandagavond? Uiteraard komen de klassiekers zoals Hollandse Leeuwen, paaltjesvoetbal en het maken van een kampvuur regelmatig voorbij. Creativiteit heeft ook zijn plaats. Zo hebben we bijvoorbeeld een eigen hottub gebouwd, levend among us gespeeld, en smokkelaartje gedaan met een echte wachttoren met zoeklicht, om maar even wat te noemen.

Onze leden maken meestal hun eigen opkomsten. In groepjes van 2 of 3 ben je als explorer eens in de zoveel tijd aan de beurt om iets leuks te verzinnen om je medeleden 2 uur bezig te houden. Uiteraard staat de begeleiding dan altijd voor je klaar als je ergens hulp mee nodig hebt. De wildste ideeën kunnen worden gerealiseerd!

Opkomsten zijn uiteraard niet het enige dat we doen. Kampen staan ook op de planning, met drie keer per jaar een weekend en in de zomer een week lang weg. Logeren bij een boerderij met ontbijt tussen de koeien of gewoon kamperen op een ander scoutingterrein, het kan allemaal.

Als je bij ons lid wordt, zal je onderstaande gezichten vaker gaan zien. Het leidingteam bestaat grotendeels uit jonge en energieke jongvolwassenen die zelf al jaren lid zijn bij Scouting.

  • Lieke: teamleidster
  • Puck: penningmeester, EHBO-er
  • Melvin: materiaalbeheerder
  • Jelmer: sport & spel, vertrouwenspersoon, EHBO-er
  • Arian: de oude rot
  • Marco: de boomer

 
Lieke
 
Puck
 
Melvin
 
Jelmer
 
Arian
 
Marco