Vanaf donderdag 20 februari hebben wij, als enige vereniging in Woerden een eigen plaquette in het vernieuwde Westdampark. Op deze plaquette prijkt een tekst van Jaap Landman: “Waar rook is, is een klungel aan het werk”.

De plaquette is naar aanleiding van ons het 50 jarige jubileum. Naast een jubelkamp (2016) en een grote reünie (2017) was ook de wens om iets permanent in de stad te hebben. Niet alleen als aandenken maar ook als ontmoetingspunt voor groepsactiviteiten in de stad.

 

Ontmoetingsplek

Omdat stadsactiviteiten veelal op zaterdag zijn was het niet zo eenvoudig om een geschikte plek in het centrum te vinden. Tijdens de zoektocht naar wat voor gedenkteken en locatie, hoorden we van de plannen voor het opnieuw inrichten van het Westdampark. Marcha Kortekaas heeft contact opgenomen met de initiatiefnemers om de mogelijkheden te bespreken. Het idee werd enthousiast ontvangen met als resultaat een permanente plaquette in het wandelpad.

Dus als we nu een activiteit in de stad hebben spreken we af bij Jaap.

Een spreuk van Jaap

Toen we wisten dat het een plaquette zou worden waren we het snel eens over wat hierop zou moeten. Of beter wat niet. Niet iets standaard zoals de naam van de groep en logo, maar iets wat eigenlijk alleen wij begrijpen en voor anderen mysterieus is. Daarom een spreuk van Jaap.  

Hoewel Jaap al een aantal jaren niet meer actief is binnen de groep is en blijft hij de belichaming van wat onze groep is en voor staat. Jaap, en zijn vrouw Brannie waren destijds een van de initiatiefnemers voor de oprichting van de groep. Decennia lang heeft Jaap zijn stempel gedrukt op wat nu een van de grootste en eigentijdse scoutinggroepen van Nederland is. Deze plaquette is dus vooral ook een waardering voor zijn inzet.

Meer weten over de groep?

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van de groep dan staat veel informatie op:

https://geschiedenis.scowo.nl/