Misschien is het je al opgevallen dat de afgelopen twee jaar op ons scoutingterrein en in het gebouw veel gebeurd is. Dankzij de bijdragen van vele sponsoren en het harde werk van onze beheergroep konden we een aantal dromen vervullen en is onze locatie nu nog mooier geworden. We zijn hier heel trots op en nemen je graag mee in de veranderingen.  

Boomgaard

In 2020 hebben we een hoogstamboomgaard aangelegd met oude appel- en perenrassen. Inmiddels zit de groei van de fruitbomen er goed in, al zal het nog even duren voordat er geoogst kan worden. 

Bijen en bloemen

In de boomgaard is in het voorjaar van 2021 een fleurige bloemenstrook  ingezaaid en in september werd er een prachtig romeinse bijenstal geplaatst. Inmiddels hebben de imkers kasten geplaatst waar twee bijenvolken hun intrek in hebben genomen. De bijen zullen daar overwinteren en zodra in het voorjaar de fruitbomen in bloei staan, kunnen ze dan echt aan het werk! De kinderen kunnen meekijken bij het verzorgen van de bijen en het oogsten van de honing. 

De natuur aan het werk

In de boomgaard en ook in onze jungle gebeurt de komende tijd nog van alles: er worden nestkastjes voor mezen, merels en boomklevers in elkaar gezet. Er komen ook vleermuizen- en zwaluwkasten. Op het wensenlijstje staan nog een mooi hek en een insectenhotel. Dit alles is goed voor de biodiversiteit op onze terreinen en tegelijk bestrijden we op natuurlijke wijze de eikenprocessierups.  

Ook maakt het onze locatie tot een geweldige plek voor de jeugdleden om te kunnen ravotten én om de natuur aan het werk te zien. Kersverse Chief scout Freek Vonk kan trots zijn op Scouting Woerden!

Herinrichting voorhuis

Door de herinrichting van het voorhuis is er een groot lokaal gekomen waar onze jongste leden, de bevers, kunnen spelen. 

Ook is de keuken flink aangepakt en volledig gerenoveerd. We hebben nu een prachtige keuken waar gekookt kan worden voor grotere groepen en ook samen met de jeugdleden. 

We noemen het nog een keer: zonder de sponsorbijdragen en de inspanningen van van de beheergroep was dit allemaal niet mogelijk geweest!

@Freek, kom jij de eerste honing tappen?


Tafelronde 185 Woerden - (5) Tafelronde 185 Woerden - Round Table | Facebook

Lionsclub Woerden - (6) Lionsclub Woerden Castellum Laurum | Facebook

Gemeente Woerden - (6) Gemeente Woerden | Facebook

VSB fonds Woerden Welkom - Stichting VSB Fonds Woerden

Rode Anker; Blauwe Anker; Woerdense IJzerhandel (gesloten)

Freek Vonk Chief scout Scouting Nederland 
Chief scout Freek Vonk - Scouting