In januari ben ik door de groepsraad gekozen tot penningmeester, en ben ik voor de uitdaging gekomen om het oude boekhoudsysteem te vervangen en elk kwartaal de contributie-inningen te verzorgen.

Scowo Albert Schweitzergroep gaat die contributie voortaan innen via het  landelijke ledenadministratiesysteem SOL (scouts online https://sol.scouting.nl ). Doordat dit gemakkelijk te koppelen is aan het nieuwe systeem, scheelt dat straks een heleboel tijd!  

Om dit te kunnen realiseren is het nodig dat van ieder lid de bankgegevens in SOL komen te staan. Het overtypen is een enorme klus en de kans op fouten daardoor best groot.

Daarom vragen wij vriendelijk aan jullie om voor 1 maart 2022 zelf deze gegevens in te vullen in het tabblad bankrekeningen:

  • Bankrekeningnummer (IBAN)
  • Tenaamstelling van de rekening (pas op: het systeem vult automatisch in “ouders van”; wijzig dit naar de juiste tenaamstelling van de rekening)
  • Het mailadres waar elk kwartaal de incasso aankondiging naartoe wordt gestuurd

En als je dan toch bent ingelogd (ook voor kaderleden!), kijk dan ook even bij de tabbladen basisgegevens en aanvullende lid gegevens. Kloppen de gegevens die daar staan nog - verhuisd, nieuwe zorgverzekering, ander mailadres, 18 jaar geworden etc…? Dan is ook dat weer helemaal up-to-date voor de ledenadministratie.

Mocht je er niet uitkomen dan vind je de uitleg in de bijlagen.  

Alvast heel hartelijk dank en met vriendelijke groet,

Lex Vroemen

Penningmeester Albert Schweitzergroep Woerden

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Handleiding SOL inloggen

Handleiding bankrekening invoeren