Na een rondleiding langs verschillende onderdelen die een speciale zonne-opkomst hadden voorbereid, kon begonnen worden met het officiële gedeelte. De voorzitter opende met een dankwoord naar Natuur en Milieu en ASN Bank als sponsor. Door de heer Tjerk Wagenaar is een uitgebreid betoog gehouden over de noodzaak om over te stappen op zonne-energie. De nieuwe wethouder Tynon de Weger sprak vervolgens zijn waardering uit over het duurzame pad dat de Albert Schweitzergroep met hulp van Natuur en Milieu is ingeslagen. Hij gaf ook aan dat door andere maatregelen zoals: isolatie van ramen, muren en vloeren nog meer bespaard kan worden. We zullen de gemeente vragen te helpen ons pand duurzamer te maken. Na de toespraken zijn de zonnepanelen middels het gooien van waterballonnen door de Wethouder en leden van de esta’s, welpen en verkenners symbolisch geopend. De middag is geëindigd met een drankje in de bar.
 
Het winnen van de zonnestrijd heeft weer eens laten zien dat wij als Albert Scheitzergroep samen heel voor elkaar kunnen krijgen. Het bestuur wil de volgende teams bedanken:
Het "stemmingsmotivatie team" bestaande uit: Loes Janssen, Barbara van Dijl, Liesbeth van Riet, Marco Beckers en Leonie Doorduin. Door iedereen middels acties zo lang mogelijk te motiveren (lees irriteren) kregen we zo veel stemmen. 
Het SAG voor de computer ondersteuning. 
Het beheer voor mogelijk maken van de installatie en Jeffrey Roling voor het visualiseren van de gemaakte besparing op de site. 
Natuurlijk bedanken we ook iedereen die op ons gestemd heeft!
 
Martijn Koelink
Voorzitter Albert Scheitzergroep